Wifi test

Er zijn steeds hogere internetsnelheden mogelijk. Met glasvezel kan je tegenwoordig tot wel 1Gbps (1000Mbps) gaan! Maar wat is de snelheid van je wifi? Met een simpele wifi test kom je daar heel snel achter! Je hoeft hiervoor niets te installeren: een druk op de knop en je wifi test begint.en!
Kijk eerst of het apparaat waarmee je jouw wifi test wel goed is: niet te oud (oudere pc’s of laptops kunnen niet alle snelheden aan) en niet op de achtergrond bezig met allerlei zaken. Ook is het belangrijk dat er bij een wifi test geen andere apparaten gebruik maken van wifi. Bandbreedte wordt gedeeld, dus kost het snelheid. Daarnaast check je jouw router. Ook deze kunnen niet allemaal voldoende snelheid aan en geven daarom nog wel eens een vertekend beeld bij een wifi test. Om te zorgen voor een ijkpunt – en je hoogste wifisnelheid te weten – doe je eerst een speedtest met de router in je directe gezichtslijnverbinding. Hierna kan je andere kamers testen.

Wifi Test 1
Wifi Test 2

Servers

Onze speedtest maakt gebruik van Nederlandse servers zodat u de meest actuele snelheid te zien krijgt

Wifi Test 3

Snelheid

Met onze razendsnelle server & CDN begint de speedtest binnen milisecondes

Wifi Test 4

Gratis

Onze tools zijn gratis te gebruiken vanaf uw browser, u hoeft niks te downloaden

Wifi Test 5

Veilig

Met een beveiligde SSL verbinding en cyber bescherming van Imperva bent u gegarandeerd veilig

Wifi versterker

Deze pikken het signaal op, om het weer door te geven. Daarom worden ze ook wifi-repeaters genoemd. Ze kunnen echter niet ontvangen en verzenden tegelijk. Wat je mogelijk dan ook merkt bij je wifi test, is dat het bereik wel beter wordt, maar de snelheid niet altijd.

Access point

Deze plaats je daar waar een wifi-verbinding nodig is, check dit met een wifi test. Ze worden met de router verbonden via een netwerkkabel. Acces points kan je met elkaar verbinden, zodat je overal dekking kan creëren.

Wat doet een speedtest

Bij een speedtest meet je de download- en uploadsnelheid, maar ook de reactietijd van je server (ping en jitter). De test duurt ongeveer een halve minuut. Hierbij worden de pieksnelheden en de gemiddelde snelheid per seconde 30 keer gemeten, waarna wordt berekend wat je internetsnelheid is. Een erg makkelijke en snelle wifi test dus. Om te kijken of je wifi in het hele huis optimaal is, doe je deze wifi test in alle kamers. Houd er daarnaast rekening mee dat dit geen constante is. Het is dus verstandig om de wifi test meermaals – bij voorkeur verspreidt over een paar dagen – te doen.

Speedtest als wifi test

Een speedtest kan prima gebruikt worden als wifi test. Hoewel de test mogelijk niet vertelt wat je maximale internetsnelheid is – hiervoor kan je jouw computer beter via een internetkabel verbinden met je modem – kan het erg nuttig zijn om een wifi test te doen. Zo weet je namelijk wel hoe snel je wifi is én waar de dode en zwakke plekken zijn.

SnelheidInternet
De beste tools eenvoudig en snel te gebruiken. Voor vragen neem contact met ons op via contact@snelheidinternet.nl

VOLG ONS