Wifi snelheid testen

Wil je weten wat de internetsnelheid van je wifi is? Dat is geen probleem, je kan namelijk heel makkelijk je wifi snelheid testen! Sterker nog: je kan jouw wifi snelheid testen zonder dat je iets moet installeren. Eén druk op de knop is voldoende.
Om te beginnen moet je kijken of het apparaat waarmee je aan de slag gaat niet te oud is. Verouderde pc’s of laptops kunnen niet meer elke internetsnelheid aan. Ga je met hen je wifi snelheid testen, dan kan dat een lagere uitkomst veroorzaken. Zorg er ook voor dat er geen programma’s op de achtergrond draaien. Wil je jouw wifi snelheid testen, dan is het verstandig om jouw apparaat opnieuw op te starten. Kijk daarnaast ook naar je firewall en/virusscanner. Je snelheid testen doe je het beste een keer terwijl deze aanstaan en een keer als ze uitstaan.

Wifi snelheid testen 1
Wifi snelheid testen 2

Servers

Onze speedtest maakt gebruik van Nederlandse servers zodat u de meest actuele snelheid te zien krijgt

Wifi snelheid testen 3

Snelheid

Met onze razendsnelle server & CDN begint de speedtest binnen milisecondes

Wifi snelheid testen 4

Gratis

Onze tools zijn gratis te gebruiken vanaf uw browser, u hoeft niks te downloaden

Wifi snelheid testen 5

Veilig

Met een beveiligde SSL verbinding en cyber bescherming van Imperva bent u gegarandeerd veilig

Wifi versterken

De kans is best aanwezig dat je tijdens het wifi snelheid testen hebt gemerkt dat de router op sommige plaatsen echt te ver weg staat. Een wifi-versterker biedt hier hulp. Wifi-versterkers pikken het signaal op en geven het door. Om deze reden worden ze ook wifi-repeaters genoemd. Het nadeel van deze wifi-versterkers, is dat ze niet kunnen verzenden en ontvangen tegelijk. Het bereik wordt dus beter, maar – zoals je kan merken mocht je jouw wifi snelheid testen – de snelheid niet altijd.

Router

Mobiel internet is natuurlijk geweldig, maar het heeft wel beperkingen: wifi heeft maar een bereik van maximaal tientallen meters. Obstakels zoals muren en vloeren kunnen dat nog flink verminderen. Ga je jouw snelheid testen, dan moet je er dus voor zorgen dat je in een directe gezichtslijnverbinding zit met je router. Wil je net je wifi snelheid testen om te kijken waar er dode of zwakke plekken zijn? Gebruik dit dan als ijkpunt, waarna je alle kamers checkt. Let er ook bij je router op dat hij voldoende snelheid kan halen: 1000 Mbps is het minimale.

Wat is een speedtest

Je wifi snelheid testen doe je dus door een speedtest te gebruiken. Maar wat doet die nu precies? De test stuurt gegevens over je verbinding, om zo de internetsnelheid te kunnen meten. De test berekent je wifi snelheid door zowel de pieksnelheden als het gemiddelde per seconde 30 keer te meten. Daarnaast kijkt een speedtest naar de reactiesnelheid van je server: hoe snel krijg je een reactie nadat je een verzoek hebt gestuurd? Wil je jouw internet snelheid testen op een betrouwbare manier, dan moet je deze test regelmatig herhalen. Het is namelijk geen constante en de uitkomst wordt beïnvloed door allerlei factoren.

Mesh wifi-systeem

Wil je jouw wifi snelheid testen én een optimaal resultaat zien? Kies dan voor een mesh wifi-systeem. Deze nog relatief nieuwe – en dure – techniek werkt met een basisstation (router) die verbonden is met satellieten. Jouw mobiele apparaat maakt dan automatisch en volledig draadloos steeds verbinding met de satelliet die het snelste internet biedt.

Access Points

Je wifi snelheid testen zorgde niet voor tevredenheid: op sommige plaatsen was de snelheid bedroevend. Een mogelijke oplossing is kiezen voor acces points. Daar waar je een wifi-verbinding wil, plaats je een acces point. Deze verbindt je via een netwerkkabel met je router. Je kan verschillende acces points met elkaar verbinden en zo een complete dekking in je huis creëren. Zou je hierna je wifi snelheid testen, ben je wellicht helemaal tevreden.

Hoe test je je snelheid

Je wifi snelheid testen kan met een speedtest. Met zo’n test weet je na ongeveer een halve minuut wat je download- en uploadsnelheid is en wat de ping en jitter is. Snelheidinternet.nl biedt je een onafhankelijke speedtest. Omdat we gebruik maken van servers die in Nederland staan, kan je op een duidelijke en betrouwbare manier jouw internet snelheid te testen.

SnelheidInternet
De beste tools eenvoudig en snel te gebruiken. Voor vragen neem contact met ons op via contact@snelheidinternet.nl

VOLG ONS